קבוצת מזון שומן
אוכל מקבוצת השומנים אינו גורם לעלייה באינסולין מכיוון שאינו מתפרק לסוכר.
שימוש בסוגי השומן הנכונים בתוכנית אכילה בריאה אפילו עוזר לשפר את רמות האינסולין.
תזונה עשירה בשומן רווי וטראנס גורם בסופו של דבר לעלייה בתנגודת לאינסולין בכולסטרול ובטריגליצרידים.
חשוב לציין ששומן מכיל פי 2.5 קלוריות לק"ג יחסית לפחמימות וחלבון ולכן חשוב לא להגזים בכמות
אומגה 6
מחקרים רבים מצאו קשר בין מצב דלקתי בגוף ובין PCOS. הסיבה לכך נעוצה הן בהשמנה בטנית ששכיחה יותר בPCOS והן בתנגודת לאינסולין.
איזון נכון של חומצות שומן הוא חיוני לטיפול ומניעה של המצב הדלקתי שנוצר. צריכת חומצות שומן באיזון הנכון גם מפחיתה את הסיכון למחלות לב, כלי דם וסכרת שנמצא בשכיחות גבוהה יותר בנשים עם PCOS .
אומגה 6 היא חומצת שומן שנמצאת בשמנים מן הצומח כגון שמן דקלים, שמן סויה, שמן תירס, שמן חמניות. שומנים אלא נמצאים רבות במרבית האוכל המעובד שאנו אוכלים. צריכה גבוהה של אומגה 6 מעלה סיכון להתקפי לב, שבץ, הפרעות קצב, דלקות פרקים, שינויים במצב הרוח וסוגים שונים של סרטן.
חשוב שנשים עם PCOS יפחיתו את צריכת השמנים הללו ויגבירו צריכת אומגה 3 – שהיא חומצת שומן שמדכא מצבי דלקת ומפחיתה סיכוי לתחלואים שציינו לעיל.
אומגה 3
שומן רווי וטראנס
אנו שומעים הרבה על שומן טראנס ורווי. מה כל כך רע בהם?
שומן רווי שמקורו בשומן מן החי כגון חמאה, גבינה, בשר, מוצרי חלב עתירי שומן מעלים כולסטרול ומגבירים את התנגודת לאינסולין ואת הסיכוי למחלות לב וכלי דם ומעלים במשקל
שימו לב! שמן קוקוס ושמן דקלים למרןת שמקורם מהצומח הנם שמנים רווים שמעלים כולסטרול.
טיפ: שילוב פחמימה עם חלבון ושומן
במידת האפשר שלבו חלבון רזה דל שומן או שומן ( מומלץ שמכיל אומגה 3) בכל הארוחות וארוחות הביניים.
אכילת שומן בריא וחלבון ושילובו עם הפחמימה גורם לעליית סוכר איטית יותר והפרשת אינסולין מתונה.